Oposició al projecte de variant de Torroella de Montgrí (C-31)

C-31

Des de SOS Costa Brava, Naturalistes de Girona, IAEDEN-Salvem L’Empordà, Gent del Ter i Unió de Pagesos, volem mostrar la nostra oposició al projecte d’autopista de la Costa Brava que es vol promoure amb el projecte de variant de Torroella de Montgrí (C-31) en tràmit. Agraïm a tots els Ajuntaments del Baix Ter (Ullà, la Tallada, Verges, Gualta, Fontanilles, i Torroella de Montgrí) el posicionament contra aquest projecte que atempta contra el model de territori que s’està impulsant des de l’Empordanet, basat en la defensa d’uns paisatges naturals i agrícoles, uns serveis i unes infraestructures amables, adequades per uns pobles petis i mitjans.

Des del territori considerem que és prioritari la millora de l’entramat existent de carreteres que uneixen els nostres municipis. Restaurar la xarxa, ampliant amb borals suficients, i en alguns trams elevant amb els drenatges adequats. Amb aquestes actuacions i millorant la fluïdesa a les entrades de Torroella com proposa el pla de mobilitat sostenible del municipi, aconseguiríem millorar l’espai urbà de la població i un estalvi econòmic per tots els contribuents. A més, contribuiríem a un model de desenvolupament i turisme sostenible, que és el que estem impulsant des del territori.

EL PROJECTE DE LA VARIANT DE TORROELLA DE MONTGRÍ

CRONOLOGIA DE LA CAMPANYA

14/11/2020 – Presentació del vídeo informatiu del projecte.
11/11/2020 – El Conseller Damià Calvet diu que està disposat a aturar la variant de Torroella si la majoria del territori s’hi oposa. Veure notícia
11/11/2020 – El ple de l’ajuntament de Gualta va aprovar una Moció d’oposició al projecte.
11/11/2020 – El ple de l’ajuntament de Fontanilles va aprovar una Moció d’oposició al projecte.
05/11/2020 – El ple de l’ajuntament de Verges va aprovar una Moció d’oposició al projecte.
29/10/2020 – El ple de l’ajuntament d‘Ullà va aprovar una Moció d’oposició al projecte.
23/10/2020 – El Síndic de Greuges de Catalunya va emetre un comunicat informant que estudiaria el projecte per les importants implicacions en el paisatge.
19/10/2020 – Presentació de la campanya conjuntament amb el Sindicat Unió de Pagesos i diferents entitats de defensa del territori.


Fes un donatiu

Una aportació directa a les campanyes de defensa de la Costa Brava.