La Farella

A la pineda de La Farella, rere la platja homònima, l’Ajuntament de Llançà ha proposat un Pla de Millora Urbana (PMU) que preveu desenvolupar l’última pineda del nucli urbà de Llançà i afegir als 2 xalets actuals (pendents de declaració com a BCIL) 4 blocs plurifamiliars amb PB+2, 9,6m d’alçada i un total de 64 habitatges, un nou habitatge unifamiliar i un hotel de 1144m2 i PB+1 a primera línia de mar, suposant una pantalla edificatòria i un continu urbà.

Actualment des de la IAEDEN-Salvem l’Empordà hem presentat al·legacions al PMU presentat per l’ajuntament denunciant que el projecte presentat va en contra del seu planejament municipal i que aquesta pineda s’hauria de protegir de la urbanització atès el seu valor ambiental i patrimonial.

El PDU de revisió de sòls no sostenibles no va considerar aquest sector a la seva resolució final però si va recomanar que es destinés a un ús econòmic evitant la seva urbanització.

Zona amenaçada La Farella

Entitat impulsora

IAEDEN-Salvem l'Empordà

Localització

Llançà

Risc i impactes

Amb el PMU a la pineda d’1,5 hectàrees s’hi projecten 4 blocs de dues plantes i 63 apartaments, 3 habitatges unifamiliars (dos dels quals ja existents) i un hotel a primera línia de 1.144m2. i 9,6 m d’alçada. A part de talar bona part de la pineda, es consolida el continu urbà tot generant una pantalla constructiva a l’única platja de Llançà amb una pineda al darrere, fet característic que fa que molta gent li tingui un especial estima.

Com defensem aquest espai?

Amb les al·legacions presentades, la IAEDEN constata que el PMU vulnera del principi de desenvolupament urbanístic sostenible, i demana a l’ajuntament que revisi el PGOU de 2002, tal com ha instat la Generalitat en reiterades ocasions, i l’adapti a la normativa actualment vigent. La campanya de mobilització social inclou una recollida de signatures online i concentracions de protesta, aquí tens més informació.

Pressupost

Informació no disponible.

Zona amenaçada La Farella 1
Zona amenaçada La Farella 2