Marina del Port d’Aro

La Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Platja d’Aro han aprovat duplicar la marina del Port d’Aro a la darrera gran pineda a primera línia de la Costa Brava.

S’ha aprovat i posat a exposició pública el projecte constructiu de la Marina Port d’Aro – Fase 2, que implica crear una marina navegable sobre una pineda de 13 que discorre paral·lela al llarg dels darrers 500 metres de la desembocadura del Ridaura.

La nova infraestructura portuària gairebé duplicaria la superfície actual, incrementant l’oferta d’amarratges en un 33% (de 822 a 1094). El projecte de marina es completaria amb un complex urbanístic, pendent de desenvolupament, per a 339 habitatges.

Concentració en defensa de la pineda de Port d'Aro

Localització

Castell-Platja d'Aro

Risc i impactes

Accentuarà la problemàtica de salinització de l’aqüífer del Ridaura, i destruirà el darrer pulmó natural de Platja d’Aro i la major pineda litoral (13 Ha) de la costa gironina. Comportarà més especulació immobiliària i massificació turística amb 339 habitatges. Els 272 amarradors, agreujaran la pressió amb nàutica d’esbarjo a les cales i espais naturals del litoral gironí (la Costa Brava representa un terç de la franja costanera catalana, però en canvi oferta prop de la meitat dels amarradors de tot Catalunya). És zona inundable amb gran exposició als riscos del canvi climàtic.

Com defensem aquest espai?

Presentarem al·legacions al projecte constructiu i estudi d’impacte ambiental, remarcant els valors naturals de primer ordre en risc, i la manca de justificació del projecte en un context de crisi climàtica i post covid-19.

Demanem a les institucions la preservació integral de la pineda, com a hàbitat d’espècies protegides, com a pulmó verd i parc de salut urbana, i com a espai per amortir i laminar avingudes i temporals, que s’incrementaran en freqüència i intensitat segons les projeccions del canvi climàtic.

Nosaltres veiem una pineda i un riu; altres hi veuen només negoci amb el ciment.

Consulta el document d'al·legacions contra Marina del Port d’Aro.

Pressupost

Pressupost que necessitem durant la tramitació administrativa del projecte: 1.100 €

  • Difusió i Campanya: 500 €.
  • Informes tècnics: 0 €.
  • Serveis jurídics: 600 €.

 

Port d'Aro Plànol 1
Construccions a Port d'Aro