Platja de Canyet

La platja de Canyet està envoltada d’escarpats penya-segats coberts d’una exuberant vegetació i limita amb la Punta de Canyet, una formació rocosa completament coberta de pins fins a la vora de la mar. A ponent es troben els esculls de Canyet, que són un grup de roques que s’endinsen al mar units per una sèrie de curiosos ponts de pedra. Tota la zona està travessada per una riera.

En aquest preciós indret als peus de la urbanització Rosamar, l’Ajuntament vol edificar una zona hotelera a primera línia, en terrenys de zona esportiva comunitària. Amb la nostra oposició el consistori ha fet marxa enrere i ha exclòs aquesta requalificació de terrenys del nou POUM (2023).

Última actualització: Setembre 2023

Entitat impulsora

SOS Rosamar Canyet

Localització

Santa Cristina d'Aro

Risc i impactes

El POUM pretén requalificar uns terrenys d'equipaments esportius en zona hotelera i la zona verda del restaurant en zona comercial per a poder ampliar el restaurant i legalitzar la zona verda ja construïda. També està prevista la construcció d'un mur de 3 m d'alçada en un lateral de la riera que toca a la zona esportiva.

Com defensem aquest espai?

Hem fet al·legacions a la revisió del POUM, informem veïns i usuaris de la platja i donem visibilitat al cas als mitjans de comunicació. Amb la nostra oposició el consistori ha fet marxa enrere i ha exclòs aquesta requalificació de terrenys del nou POUM (2023). Un nou èxit en la defensa del territori.

Pressupost

Costos de campanya liquidats. Noves aportacions permetran ampliar la tasca de preservació del litoral a tota la Costa Brava.

PLATJA CANYET (2)OK
PLATJA CANYETOK