Denunciem un greu impacte sobre la posidònia de la Cala d’Aiguablava

Greu impacte sobre la posidònia de la Cala d’Aiguablava

Aquesta setmana passada, hem presentat una denúncia davant de l’Ajuntament de Begur i al cos d’Agents Rurals per la col·locació de morts de formigó sobre la posidònia de la Cala d’Aiguablava, fet que està totalment prohibit.

Hem tingut coneixement dels fets per les fotografies i vídeos realitzats per submarinistes, amb un extens reportatge gràfic on es pot apreciar com els blocs de formigó aixafen les praderies de posidònia.

Les praderies de posidònia es troben fortament protegides i la col·locació dels blocs de formigó representa un greu impacte ambiental, per aquesta raó, des de SOS Costa Brava considerem que cal que es prenguin mesures sancionadores contra l’empresa adjudicatària en observació de la legislació vulnerada, per l’incompliment del plec de clàusules de la concessió i pel dany causat a una espècie de protecció prioritària a nivell europeu.

Així mateix, hem exigit la retirada immediata dels morts de formigó i que això es faci amb garanties de mínim dany sobre les praderies afectades.

Altres continguts de SOS Costa Brava