‘No votis totxo, vota natura’: la campanya de SOS Costa Brava continua a les eleccions generals del 23J

Comunicat davant l’aprovació del POEM SOS Costa Brava

«I, tu què votaràs aquestes eleccions?». Amb aquesta interpel·lació directa SOS Costa Brava llença una reversió de la campanya que ja va engegar les eleccions municipals del 28 de maig, ara enfocada als comicis generals del proper diumenge 23 de juliol. I és que l’objectiu segueix essent el mateix: fer una crida a la ciutadania per tal que exigeix mesures per lluitar contra el tsunami urbanístic d’infraestructures a la Costa Brava.

Donant continuïtat a la campanya engegada el maig passat, el vídeo promocional arrenca amb una dona i un jove que van a endreçar una urna fins que s’assabenten de la nova cita electoral, exclamant: «Sant tornem-hi!». «Encara que quedi lluny l’estat té un paper directe en la degradació o preservació de la Costa Brava», defensa la campanya engegada per federació SOS Costa Brava.

És per això que vol servir per reclamar un seguit de causes batallades per la federació, com la recuperació de l’espai dunar i patrimoni històric de Ràdio Liberty; o aturar la venda d’espais del Ministeri de Defensa (tal com a passat a Punta Milà o a la Base Loran de l’Estartit). El resultat de les eleccions estatals del 23 de juliol també tindrà una afectació directa en la recuperació dels camins de ronda interceptats a la Costa Brava (com els de Begur o Garbet), o l’aplicació de la llei de costes per tal de garantir al domini públic la servitud de pas, la preservació de penya-segats o la prohibició de construir als 100 primers metres de costa. I del resultat dels comicis electorals del proper 23 de juliol també en dependrà una política d’espais naturals terrestres i marins amb fons per comprar terrenys, la protecció del 30 % dels oceans, o bé reserves marines efectives i amb els recursos econòmics corresponents. La campanya fa menció a la protecció dels canyons submarins del Cap de Creus i la creació d’un corredor protegit de cetacis. I també esmenta la revisió del pla d’ordenació de l’espai marítim, que contempla desenvolupar energia eòlica al mar i aturar el macro parc eòlic de la Costa Brava Nord.

«Per defensar la Costa Brava davant de l’estat, SOS Costa Brava és la teva veu», detalla la campanya, alhora que remarca que «ara és el moment» i que abans de decidir el vot cal mirar «quines candidatures protegeixen els nostres paisatges». El vídeo promocional clou fent una crida a ser protector de la federació SOS Costa Brava i recordant l’eslògan «No votis totxo! Vota natura!», reclamant «Ni un pas més de ciment al nostre litoral».

Altres continguts de SOS Costa Brava