Dos dels tres partits que concorren a les eleccions municipals de Cadaqués participen al debat de SOS Costa Brava i Amics de la Natura a la Societat l’Amistat

El debat amb els partits polítics que concorren a les eleccions municipals de Cadaqués va reunir una trentena de persones assistents ahir a la sala Meifrén de la Societat l’Amistat de Cadaqués. L’acte va comptar amb la participació de dues de les persones candidates a l’alcaldia: la candidata Esther Martín, del partit JUNTES PER CADAQUÉS – COMPROMÍS MUNICIPAL (CM); i d’Aleix Morillas, del partit INDEPENDENTS PER CADAQUÉS- PARTIT DELS SOCIALISTES DE CATALUNYA – CANDIDATURA DE PROGRÉS (IC-PSC-CP). No va participar-hi, al·legant motius personals, la candidata -i actual alcaldessa- Maria Pia Serinyana, del partit FEM CADAQUÉS-INDEPENDENTS DE CATALUNYA (FEMCDQ-IDC). Tot i l’absència, el debat va servir per posar damunt la taula de la campanya electoral les propostes urbanístiques de cara als comicis del proper diumenge 28 de maig.

«Ara és el moment: abans de decidir el teu vot, mira quines candidatures protegeixen els nostres paisatges». «No votis totxo, vota natura!», remarca la campanya. «A les pròximes eleccions municipals és fonamental aconseguir que els ajuntaments facin un canvi en les seves polítiques ambientals i protegeixin d’una vegada per totes la Costa Brava», explica. «No n’hi ha prou en que els partits diguin que estimen la natura, és el moment de demostrar-ho amb polítiques decidides que contribueixin a aturar la destrucció del nostre litoral», afegeix. I és que la nova campanya de SOS Costa Brava -que diversos mitjans han vetat que pugui ser anunciada a mode de publicitat, va directament dirigida a les eleccions municipals del proper 28 de maig per tal de fer una crida al vot ciutadà per a la responsabilitat ecològica i influir i sensibilitzar directament als municipis.

A nivell urbanístic, a dia d’avui, el planejament vigent permet la construcció de més de 40.000 nous habitatges. Atès l’actual context de crisi climàtica i augment del risc d’incendis, SOS Costa Brava considera «insòlit» que es continuï apostant per seguir construint en zones forestals i posant en risc la connectivitat dels diferents espais naturals, així com mantenir models de creixement desmesurats i basats en segona residència. En aquest sentit, la federació reivindica un canvi de política urbanística a tot el litoral gironí que inclou la revisió dels POUM dels 22 municipis de Costa Brava, la desclassificació i protecció de tots els boscos i espais forestals, així com la desclassificació de tots els terrenys amb valors naturals i paisatgístics, del sòl agrícola i dels sòls amb pendents superiors al 20%.

Altres continguts de SOS Costa Brava