Protesta per salvar de la construcció la pineda de la platja de la Farella a Llançà

Imatge de la Cala La Farella

Un centenar de persones s’han concentrat davant de la platja de la Farella de Llançà, al costat d’una pineda en la qual està previst aixecar-hi tres edificis amb 63 habitatges, tres xalets i un hotel.

L’Ajuntament de Llançà va presentar el mes passat el Pla de Millora Urbana (PMU) del sector de La Farella, l’última pineda arran de mar que queda al nucli urbà de la vila.

Actualment en aquesta illa de bosc rodejada de xalets hi ha dues cases, una d’habitada i una de deshabitada, que es van fer al segle passat i que el consistori ha proposat catalogar com a Bé Cultural d’Interès Local (BCIL). Aquesta catalogació encara està en tràmit atès que els seus amos han presentat al·legacions.

Des de Iaeden-Salvem l’Empordà i SOS Costa Brava demanem que l’Ajuntament de Llançà faci els deures i actualitzi el seu PGOU, apostant per una gestió sostenible del seu municipi com marca la legislació actual i per la conservació de al pineda de La Farella com a últim retall de bosc a primera línia de mar, preservant així els seus valors naturals i culturals.

Signa per aturar la urbanització de la pineda de la Farella a Llançà.

Altres continguts de SOS Costa Brava