SOS Costa Brava acompanya l’Expedició Descobrir en un tram de la ruta Terra de Mar

Una representació de SOS Costa Brava, formada per Sergi Nuss i la presidenta de la federació, Irene Gisbert, va sumar-se aquest dimarts a l’Expedició Descobrir del projecte Terra de Mar. El grup encarrila una ruta entre el Delta de l’Ebre i el Cap de Creus que tancarà el triangle aventurer de l’Expedició Descobrir.

També s’hi va afegir Joan Morales, director de la Revista Descobrir, mitjà que dona suport al projecte i en va publicant l’activitat. El tram es va fer per via marítima, a bord del veler Anònim (d’en Jordi) amb qui Expedició Descobrir i acompanyants van resseguir el litoral de Tossa de Mar a Palamós. La ruta també va servir per parlar de la problemàtica de la massificació urbanística, així com comentar diversos casos que la federació ha aconseguit aturar per preservar la Costa Brava. Després de dinar, a la recta final del tram, l’expedició va divisar un estol de dofins mulars, que va acompanyar el grup una bona estona. Al vespre, el veler va arribar a Palamós i l’aventura de l’Expedició Descobrir continua.

Del Delta de l’Ebre i al Cap de Creus: el tancament del triangle aventurer de l’Expedició Descobrir

Per tercer any consecutiu, un equip liderat pel fotògraf i realitzador Álvaro Sanz s’ha proposat un repte. Aquest cop, els intrèpids aventurers volen resseguir la costa catalana per terra i mar fins al cap de Creus, on fa dos anys va començar la Transpirinenca. Amb la ruta Terra de Mar, tancaran el triangle que el 2021 els va portar fer la Transpirinenca del cap de Creus als Pirineus i, que l’any passat els va fer obrir un nou camí entre els Pirineus i el delta de l’Ebre, justament el lloc on el passat 15 d’abril va arrencar Terra de Mar.

L’aventura, que té previst finalitzar l’1 de maig al cap de Creus, portarà a l’Expedició a viure més experiències a d’altres racons de la costa catalana, com descobrir els camins de la costa de Barcelona des d’un bicicleta, veure les cales de la Costa Brava des d’un caiac o capbussar-se a les aigües de les illes Formigues. L’objectiu final és acabar allà on tot va començar i tornar-se a banyar a les cales del cap de Creus.

L’Expedició vol continuar protegint el patrimoni natural i paisatgístic del país. Per això, al llarg de tot el recorregut, mostren els tresors naturals que hi ha a tocar de casa, però sobretot expliquen com cal preservar. Espais naturals com el delta de l’Ebre, el cap de Creus o els Aiguamolls de l’Empordà són territoris especialment sensibles i n’aniran divulgant els valors per contribuir a tenir-ne cura.

Terra de Mar ja es pot seguir en directe a l’Instagram de la revista Descobrir. Cada dia, l’expedició explica les aventures i les vivències de la jornada. Al final de la ruta, l’expedició es posarà a treballar amb la redacció del Descobrir per crear el número especial de juliol-agost, que sortirà al quiosc a final de juny.

Altres continguts de SOS Costa Brava