SOS Costa Brava impugna un nou hotel a la Cala Canyet a Santa Cristina d’Aro

Imatge Cala Canyet a Santa Cristina d'Aro

La Federació SOS Costa Brava, Amics de Tossa-Club Unesco i SOS Rosamar s’oposen al nou hotel de a primera línia de mar de la Cala Canyet, previst a la revisió del POUM de Santa Cristina d’Ario.

Un cas més de construcció de la primera línia de mar s’afegeix a la llista de projectes dels Ajuntaments de la Costa Brava.

La Cala Canyet, una micro-cala a la urbanització de Rosamar (Santa Cristina d’Aro), situada entre Tossa i Sant Feliu de Guixols, és un dels últims llocs no massificats que conserva el veritable encant d’aquesta costa única. Els seus abruptes penya-segats semblen haver salvat aquesta zona del mateix destí que tantes altres llocs similars de la Costa Brava, però el nou pla urbanístic (POUM 2021), aprovat per l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro el mes d’abril passat, podria representar l’inici de l’especulació i massificació en aquest lloc.

El nou document urbanístic requalifica 3.515 m² de terreny privat d’equipaments esportius (històricament d’ús públic) en zona hotelera, permetent la construcció en primera línia de mar d’un hotel de 2.812 m² en dues plantes. També s’ha requalificat una altra zona verda privada en primera línia de costa, permetent la construcció d’un edifici 900 m² de base amb una planta per a l’ampliació del restaurant existent. En tots dos casos, els terrenys requalificats pertanyen a un sol i mateix propietari.

Amb el recolzament de SOS Costa Brava, els veïns, preocupats per l’impacte ambiental, paisatgístic, social i de massificació d’aquestes reformes, s’han mobilitzat creant l’associació SOS Rosamar i han presentat al·legacions en contra del nou pla urbanístic del POUM de Santa Cristina d’Aro i ja han recollit més de 1.000 signatures de suport a les seves reclamacions.

Altres continguts de SOS Costa Brava