2.279 signatures en contra de l’ampliació de la marina del Port d’Aro

Concentració en defensa de la pineda de Port d'Aro

L’Associació de Naturalistes de Girona, la Federació SOS Costa Brava i el Grup de Natura Sterna hem presentat 2.279 signatures en contra de l’ampliació de la marina del Port d’Aro.

El passat 3 de juny la Direcció General de Transports i Mobilitat de la Generalitat aprovava tècnicament i comunicava el projecte constructiu de la Marina del Port d’Aro Fase 2, al terme de Castell- Platja d’Aro.

El projecte pretén destrossar la major pineda en zona urbana del litoral gironí per construir-hi una infraestructura portuària navegable, gairebé duplicant la superfície de la marina actual.

La darrera gran pineda a primera línia de la Costa Brava, creix paral·lela als últims 500 metres de la desembocadura del Ridaura. Tanmateix, la nova marina va associada a un pla parcial urbanístic, pendent de desenvolupament, per a 339 apartaments i un hotel.

És doncs, un nou cas de destrucció dels darrers reductes d’espais lliures de la Costa Brava per a la construcció d’equipaments turístics i complexes immobiliaris per al benefici d’uns pocs, en una Costa Brava ja sobresaturada de nàutica recreativa i d’oferta de segones residències.

Enfront a l’emergència climàtica i a les projeccions de major freqüència de fenòmens meteorològics extrems, les entitats veiem un despropòsit continuar urbanitzant el litoral allà on resten hàbitats i sistemes naturals.

El passat 28 d’octubre ja van presentar al·legacions al projecte i ara afegim les signatures recollides durant els últims tres mesos de persones que també es mostren contràries a l’ampliació del port d’Aro.

En total, entre signatures físiques i digitals se n’han recollit 2.279.

Altres continguts de SOS Costa Brava