Acció en defensa de l’actual Camp de Futbol de Cadaqués contra la reubicació de l’equipament

SOS Costa Brava, Amics de la Natura de Cadaqués i la IAEDEN Salvem l’Empordà fan aquest dissabte 18 de maig una acció de defensa del Camp de Futbol de Cadaqués. L’acte inclourà una llegida d’un manifest en desacord a la reubicació de l’equipament a Portlligat, així com la requalificació dels terrenys actuals, preveient-hi més de 40 apartaments. La trobada serà a les 10.30 h a la porta de l’equipament actual i es farà una caminada popular fins a Portlligat per tal de palpar sobre el terreny la insostenibilitat del projecte.

Les entitats ecologistes són contraris al trasllat de l’equipament esportiu a la zona de Portlligat i demanen a l’Ajuntament de Cadaqués i a la Generalitat de Catalunya que tingui en compte aquesta petició referent a la modificació puntual del Pla General d’Ordenació Urbana de Cadaqués, que actualment es troba aprovat inicialment en exposició pública fins el 28 de maig. Defensen que la ubicació actual és més propera i integrada al nucli de Cadaqués, de manera que permet un més fàcil accés a tots els usuaris. 

Així, defensen que es mantingui a la ubicació actual, qualificant-lo definitivament com a equipament esportiu i preveient una actuació urbanística aïllada d’expropiació, compensació o compra per a assegurar l’adquisició pública dels terrenys. La reubicació d’aquest equipament a 1 km del centre del poble comportaria més despesa en CO2 i perillositat per les persones (en una zona sense cap tipus de serveis com d’enllumenat, aigua, desaigües, voreres…). A més, tots els dies d’entrenament i de partit, s’hauria de fer un recorregut amb vehicle per part de tots jugadors/es, familiars i afició. 

Alhora, les entitats volen recordar que tota la zona del voltant de la Riera de Portlligat està protegida culturalment i paisatgísticament per l’entorn de protecció de la Casa Dalí i pel Departament d’Acció Climàtica de la Generalitat de Catalunya, pel seu gran valor mediambiental (oliveres autòctones i vegetació mediterrània) i patrimonial (pedra seca). També es troba protegida per la limitació amb el Parc Natural de Cap de Creus i la seva connectivitat marítim-terrestre. I és que la creació d’una gran àrea d’oci amb terrasses, aparcaments i el nou equipament tindrà un impacte ambiental molt negatiu. Una proposta que SOS Costa Brava, Amics de la Natura de Cadaqués i la IAEDEN Salvem l’Empordà defensen que és totalment insostenible.

Altres continguts de SOS Costa Brava