El debat amb els partits polítics que concorren a les eleccions municipals de Palafrugell va omplir ahir l’auditori del Museu del Suro. I si bé totes les butaques eren plenes, a l’escenari van quedar-hi tres cadires buides: els grups del PSC, Junts per Palafrugell i ERC no van participar a l’acte, que sí que va comptar amb Palafrugell en Comú, Som Gent del Poble i Acció Municipal de Palafrugell. El debat va servir per posar damunt la taula de la campanya electoral palafrugellenca les propostes urbanístiques dels partits presents que concorren els comicis el proper diumenge 28 de maig.

Pròxima parada: Cadaqués
A fi d’incentivar el debat i posar el tema damunt la taula de la campanya electoral pera les eleccions del 28 de maig, SOS Costa Brava continua organitzant taules rodones a municipis del litoral, a punts emblemàtics i en estat crític pel que fa a l’especulació urbanística. Dimecres vinent, 24 de maig, a les 18.30 h, serà el torn de Cadaqués, a la Sala Meifrèn de la Societat l’Amistat de Cadaqués (ara per ara, sense participació de partits polítics municipals).
«Ara és el moment: abans de decidir el teu vot, mira quines candidatures protegeixen els nostres paisatges». «No votis totxo, vota natura!», remarca la campanya. «A les pròximes eleccions municipals és fonamental aconseguir que els ajuntaments facin un canvi en les seves polítiques ambientals i protegeixin d’una vegada per totes la Costa Brava», explica. «No n’hi ha prou en que els partits diguin que estimen la natura, és el moment de demostrar-ho amb polítiques decidides que contribueixin a aturar la destrucció del nostre litoral», afegeix. I és que la nova campanya de SOS Costa Brava -que diversos mitjans han vetat que pugui ser anunciada a mode de publicitat, va directament dirigida a les eleccions municipals del proper 28 de maig per tal de fer una crida al vot ciutadà per a la responsabilitat ecològica i influir i sensibilitzar directament als municipis.
A nivell urbanístic, a dia d’avui, el planejament vigent permet la construcció de més de 40.000 nous habitatges. Atès l’actual context de crisi climàtica i augment del risc d’incendis, SOS Costa Brava considera «insòlit» que es continuï apostant per seguir construint en zones forestals i posant en risc la connectivitat dels diferents espais naturals, així com mantenir models de creixement desmesurats i basats en segona residència. En aquest sentit, la federació reivindica un canvi de política urbanística a tot el litoral gironí que inclou la revisió dels POUM dels 22 municipis de Costa Brava, la desclassificació i protecció de tots els boscos i espais forestals, així com la desclassificació de tots els terrenys amb valors naturals i paisatgístics, del sòl agrícola i dels sòls amb pendents superiors al 20%.