‘La Costa Brava: un conservatori d’espècies, paratges i hàbitats amenaçats’: SOS Costa Brava inicia un projecte d’educació ambiental dirigit a alumnes d’ESO

SOS Costa Brava inicia un nou projecte d’educació ambiental dirigit a alumnes de 3r i 4t d’ESO amb el títol: La Costa Brava: un conservatori d’espècies, paratges i hàbitats amenaçats. El taller ha estat dissenyat amb l’objectiu de sensibilitzar i millorar el grau de coneixement de l’alumnat sobre el patrimoni natural i cultural de la Costa Brava, fent èmfasi en els hàbitats i espècies amenaçades, així com els factors que ho provoquen. Alhora, la proposta pedagògica té com a finalitat fomentar en l’alumnat comportaments respectuosos i sostenibles amb el medi natural i engrescar la seva participació activa en la defensa i preservació del territori.

La proposta pedagògica ha arrencat avui a l’INS Montgrí de Torroella de Montgrí i, fins a mitjans de juny, s’anirà fent a una novena d’instituts d’Educació Secundària de la Costa Brava, de localitats com Castelló d’Empúries, Palafrugell, Figueres, l’Escala, Lloret de Mar, Palamós o Castell d’Aro.  Un total de 25 classes de 3r d’ESO i una vintena de classes de 4rt d’ESO participaran a la proposta, sumant vora 900 alumnes d’entre 14 i 16 anys. 

Juntament amb el taller, es s’anirà fent una avaluació de coneixements i percepcions pel que fa el seu entorn, abans i després de l’experiència, amb el propòsit de constatar el grau de coneixença base de l’alumnat i comprovar el grau d’eficàcia de l’eina educativa. El projecte compta amb el suport del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

El primer pas de SOS Costa Brava del nou projecte pedagògic

Aquesta iniciativa de SOS Costa Brava esdevé el primer pas de SOS Costa Brava cap al desenvolupament de futures activitats d’educació ambiental que impliquin a la població escolar en el coneixement i preservació del seu medi natural. Per assolir aquest objectiu, l’entitat ha creat un grup de creació conjunta i assessorament amb el Grup de Recerca en Educació Científica i Ambiental GRECA de la Universitat de Girona, el Cicle de Formació Grau Superior d’Educació i Control Ambiental del Institut Montilivi i el Grup de recerca Anàlisi i Planificació Territorial i Ambiental APTA de la Universitat de Girona.

Altres continguts de SOS Costa Brava