SOS Costa Brava se suma a demanar la retirada del projecte de construcció de 3 rotondes a la C-63 i la millora amb carrils d’incorporació per accedir a les urbanitzacions

Lloret de Mar pateix un problema de mobilitat tant interna com d’accés des de fa anys. La carretera C-63 procedent de Vidreres és una de les principals vies d’entrada al municipi comunicant-lo amb el trànsit provinent de l’AP-7, l’A-2 i la C-35.  Durant els mesos d’estiu, aquesta via pateix un augment de volum de trànsit considerable en ser la via d’accés que utilitzen els nombrosos visitants procedents d’Europa, de l’Aeroport Girona-Costa Brava, de les Comarques Gironines i de l’Àrea Metropolitana de Barcelona provinents de l’AP-7 des del sud.

L’alta sinistralitat que experimenta aquest tram de la C-63 va portar a la Generalitat a l’estudi de millora que ha acabat en la redacció del projecte constructiu Ordenació d’accessos i millora del ferm a la C-63 del PK 5,300 al 8,850. El projecte preveu la construcció de 3 rotondes d’accés a urbanitzacions ubicades entre Lloret i Vidreres.

La federació SOS Costa Brava, doncs, se suma a la plataforma STOP C-32 i a SOS Lloret, defensant que aquesta solució seria adequada tan sols per intentar pal·liar els problemes de sinistralitat, però no ha tingut en compte les necessitats reals de mobilitat d’accés a Lloret de Mar i comportaria un empitjorament d’aquest problema endèmic que arrossega de fa anys el municipi turístic. Així, es defensa que la solució adequada per resoldre el problema de sinistralitat passa per carrils d’incorporació i un carril central de gir d’accés a les urbanitzacions, com els que ja hi ha per accedir a les urbanitzacions Aiguaviva Parc, Lloret Residencial i Els Pinars, de recent construcció.

Amb aquests carrils d’incorporació no s’entorpeix el flux de vehicles que circula per la via principal i aporta la seguretat necessària per als veïns que s’hi incorporen. Per contra, les rotondes donen la mateixa prioritat a la incorporació des de les urbanitzacions que al flux de vehicles que circula per la via interurbana, i per tant, s’entorpirà en gran manera aquest flux creant-se problemes de retencions en els mesos d’estiu i caps de setmana quan la intensitat de trànsit d’aquesta via augmenta.

Així, SOS Costa Brava, afegint-se a la plataforma STOP C-32 i a SOS Lloret, també troba contradictori el fet d’impulsar aquest projecte amb el recent anunci de la Generalitat de Catalunya d’implantar un tercer carril a la C-63 per millorar-ne la mobilitat. Qualsevol actuació a la C-63 ha d’anar encaminada a que sigui un dels principals corredors d’accés a Lloret de Mar. Per una banda, convertint-la en una via d’alta ocupació si cal, per connectar amb l’AP-7, A-2 i C-35, i per l’altra, estudiar la implantació d’un sistema tramviari o de ferrocarril que ens connecti amb el futur Tren de la Costa Brava a Llagostera.

Per tot això, es demana a la Generalitat de Catalunya que retiri el projecte de construcció de les 3 rotondes a la C-63 i que estudiï la solució amb carrils d’incorporació dins el marc del projecte 2+1 anunciat recentment.

Altres continguts de SOS Costa Brava