SOS Costa Brava convoca una excursió popular pel Camí de Ronda passant per Can Juncadella, després de la sentència que en ratifica la titularitat pública

Després de la ferma sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que ratifica la titularitat pública del Camí de Ronda al seu pas per Can Juncadella a Lloret de Mar, SOS Costa Brava i SOS Lloret han convocat aquest dissabte 23 de setembre una excursió popular per tal de fer conèixer el tram a tothom. Sortirà a les 11 h del carrer Tunis de Lloret de Mar i vol ser una convocatòria massiva per omplir el bosc d’entitats i persones que defensen l’ús públic del Camí Ronda a tot el litoral. I és que SOS Costa Brava denuncia la fragmentació del Camí de Ronda de la Costa Brava de la mà de les persones propietàries de finques a primera línia de mar que n’acaben privatitzant trams.

El cas concret de la finca de Can Juncadella ha posat de manifest el paradigma de les pràctiques abusives de persones propietàries en detriment del bé comú i Els valors paisatgístics del litoral. Ve de lluny: era l’any 2009 quan les persones propietàries de Can Juncadella van signar un conveni amb l’Ajuntament de Lloret per tancar el camí de ronda i fer-ne una sèrie de millores que mai es van executar. El camí va romandre tancat fins que el 2016 el Tribunal Conenciós Adminisratiu de Girona va resoldre que el camí era d’ús públic. La propietat va interposar recursos fins que el 2020 es va ratificar la sentència del TSJC.

L’acció de dissabte vinent vol servir per denunciar les pràctiques intimidatòries de la propietat als usuaris que decideixen fer el Camí de Ronda al seu pas per la finca tot i els diversos cartells intimidatoris i de prohibit el pas a vianants. Són nombrosos els testimonis de caminants que en endinsar-s’hi han rebut alertes per megafonia i, si en fan cas omís, es troben amb la presència de seguretat privada armada que els prohibeix el pas.

El camí de ronda a Lloret es troba tallat en diversos punts per política de fets consumats de propietaris que n’han impedit el pas des de fa anys, com passa també entre Cala Banys i Fenals o entre Sa Boadella i Santa Cristina. I és que la problemàtica denunciada per la federació està estesa a un ampli ventall de punts de la Costa Brava.

Altres continguts de SOS Costa Brava