Denunciem l’Ajuntament de Begur per permetre edificar tres habitatges més a la Pedrera de s’Antiga

Obres a la pedrera de s'Antiga

Presentem una nova denúncia contra l’Ajuntament de Begur per permetre la construcció de tres nous habitatges a la zona de la Pedrera de s’Antiga. Des d’Ecologistes en Acció, SOS Aiguafreda – Salvem Begur i SOS Costa Brava, advertim que el consistori incorre en irregularitats molt greus i demanem que s’aturin les obres, perquè afecta l’espai protegit Muntanyes de Begur.

Aquesta segona fase d’edificació a la zona de s’Antiga de Begur l’aturarem als tribunals, i és que, com ja va passar en la primera fase, hem decidit denunciar l’Ajuntament per permetre que s’aixequin tres cases més que s’afegeixen a les cinc que ja estan en marxa.

Les tres entitats lamentem l’actitud del consistori per no aturar les obres fins tenir sentència de la primera fase i advertim que, si segueixen construint el que està previst -24 habitatges-, les indemnitzacions que pot haver de pagar l’Ajuntament seran molt més altes en cas que la Justícia ens doni la raó.

Un 24% de la urbanització s’Antiga, segons un informe pericial del Laboratori de Paisatge de la UdG, es troba a l’espai protegit Muntanyes de Begur, inclòs en el Pla d’Espais d’Interès Natural (PEIN) de Catalunya i de la Xarxa Natura 2000. Així mateix, es tracta d’una antiga pedrera que, inicialment, estava previst reforestar i finalment l’Ajuntament ha optat optat per aixecar noves edificacions.

Denunciem l'Ajuntament de Begur per permetre edificar tres habitatges en una zona protegida de s'Antiga
Fotografia de Paisatges Verticals

El peritatge de la UdG corrobora les nostres denúncies en més sentits. Les edificacions es salten la prohibició d’edificar en terrenys que tinguin pendents de més del 20% i que no s’ha exigit la prestació d’aval del 100% de l’obra urbanitzadora i que la compensació prevista del 10% de l’obra per l’Ajuntament és de poc més de 37.000 euros, quan els xalets s’estan venent per més de 2 milions d’euros cadascun.

Altres continguts de SOS Costa Brava