Montcal és un espai protegit

Montcal és un espai protegit

­
SOS Costa Brava, Ecologistes en Acció i Salvem Begur hem fet públic l’informe pericial emès pel Consell de Protecció de la Natura en relació al Puig Montcal de Begur.

Aquest informe elaborat a petició del Jutjat Contenciós Administratiu número 3 de Girona, confirma el posicionament que sempre hem sostingut les entitats de defensa de la Costa Brava i entre d’altres exposa que:

  • Les 7 parcel·les projectades estan dins l’EIN Muntanyes de Begur.
  • Els terrenys afectats es troben dins de la Xarxa Europea Natura 2000.
  • L’àmbit que vol construir l’Ajuntament de Begur afecta un hàbitat d’interès comunitari prioritari de dunes amb pinedes de pi pinyer o de pinastre. Hàbitat escàs en grau d’amenaça molt alt i quin interès de conservació és alt a Catalunya.
  • Els terrenys són sòl de protecció especial, per això han de ser preservats i s’han d’excloure qualsevol nova construcció.

Aquest informe ens permet afirmar sense cap dubte que edificar Puig Montcal és il·legal.

Per aquesta raó, hem tornat a demanar a l’Ajuntament de Begur que freni la modificació del planejament de la zona i denegui la petició de construir a les 7 parcel·les.

Decideixi el que decideix l’Ajuntament de Begur, volem deixar clar que arribarem fins al final en la defensa d’aquest espai que forma part del PEIN Muntanyes de Begur i de la Xarxa Europea Natura 2000.

Altres continguts de SOS Costa Brava