Aprovació del Pla Director de la Costa Brava

Aprovació del Pla Director de la Costa Brava_ gran pas endavant, però insuficient

Celebrem l’aprovació del pla director de la Costa Brava, que està previst que entri en vigor a finals d’any i que eviti la construcció de 15.000 habitatges, la meitat del que permet la normativa actual però demanem a la Generalitat de Catalunya més valentia i coratge per aprovar desclassificacions massives de sòl en tots els sectors urbanitzables pendents de desenvolupament i als sòls urbans no consolidats.

Després d’haver fet una primera valoració del Pla Director urbanístic de revisió dels sòls no sostenibles del litoral gironí, aprovat provisionalment per Acord de la Comissió Territorial d’Urbanisme de Girona, considerem que és clarament insuficient per salvar la greu situació urbanística en la què es troba la Costa Brava. El PDU no afronta en la seva integritat el problema de les prop de 250 noves urbanitzacions previstes en el planejament vigent dels 22 municipis del litoral gironí.

També considerem que ha deixat al marge de la seva revisió el planejament de cinc municipis costaners amb potencial de creixement excessiu, manifestament insostenible i que havien d’ésser tractats i abordats: Palafrugell. Palamós, Castell Platja d’Aro, Calonge i Castelló d’Empúries.

Tot i això, reconeixem el fet que amb l’aprovació inicial d’aquest PDU es protegeixen 1.326 hectàrees de sòl i prop de 84 sectors on no es podrà edificar. També volem destacar, entre altres aspectes, la confirmació de la desclassificació del sector d’Aiguafreda a Begur, de la Cala Morisca a Tossa de Mar i de nombrosos sectors urbanitzables a Begur, Pals, Lloret i a altres indrets del litoral gironí.

Altres continguts de SOS Costa Brava